Virbac Turkey

Kişisel Verilerin Koruması Politikası

 

Giriş

Virbac, faaliyetleri boyunca ve ilgili mevzuata uygun şekilde kişisel verilerinizi işleyebilir. Virbac, kişisel verilerinizi korumayı taahhüt eder.

Bu Kişisel Verilerin Korunması Politikası, web sitemizin kullanım koşulları ve burada atıf yapılan diğer dokümanlar ile birlikte, topladığımız kişisel bilgi türlerini, bu bilgileri nasıl topladığımızı ve işlediğimizi, sağladığımız hizmetlerle ilgili olarak kimlerle paylaştığımızı ve bu konuya ilişkin sahip olduğunuz belirli hakları ve seçenekleri belirler.

Bu Kişisel Verilerin Korunması Politikası, verilerinizin Virbac tarafından nasıl işlendiği hakkında size bilgi vermektedir. Özellikle bu web sitesinden erişilebilen bu Kişisel Verilerin Korunması Politikası, yasalar ve mevzuattaki değişiklikler ve Virbac'ın organizasyonundaki veya gerçekleştirdiğimiz işlemedeki değişiklikler dikkate alınarak düzenli olarak güncellenmektedir. Web sitemiz, Virbac'ın sahibi olmadığı veya kontrol etmediği üçüncü taraf web sitelerine / içeriklerine / hizmetlerine bağlantılar içerebilir. Virbac, bu kuruluşların kişisel verilerinizi nasıl kullandığından veya işlediğinden sorumlu değildir, bu nedenle bu üçüncü taraf kuruluşlarına ilişkin gizlilik politikalarını ve hükümlerini dikkatlice okumanızı öneririz.

Bu Kişisel Verilerin Korunması Politikası aşağıdakilerle tamamlanmıştır:

  • kişisel verileriniz üzerinde gerçekleştirdiğimiz her işleme, mümkün olan en kısa sürede ve verilerinizin doğrudan toplanması durumunda, toplama anında size özel bir bilgi sunulacaktır;
  • bu web sitesinde de erişilebilen bir çerez politikası.

Bu Kişisel Verilerin Korunması Politikası en son 6 Kasım 2018 tarihinde güncellenmiştir.

I – Biz kimiz?

Veri sorumlusu olarak hareket ettiğinde, bize sağladığınız kişisel verilerden Virbac sorumludur.

Virbac, Virbac S.A. (Fransa şirket tescil numarası 417350311) ve iştirakleri/bağlı kuruluşlarından (topluca "Virbac" veya "biz" veya "bizim" olarak anılacaktır) oluşur.

Bağlı kuruluşlarımızla ilgili bilgiler www.virbac.com adresinde bulunabilir.

Yürürlükteki kişisel verilerin korunması yasasına (özellikle Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) (EU) 2016/679) uygun olarak, verileriniz talimat verdiğiniz veya size hizmet sağlayan veya sizinle iletişim kuran Virbac iştiraki veya bağlı kuruluşu tarafından işlenecek ve bu tür kuruluşların her biri, kişisel verilerinizin bağımsız bir veri sorumlusu olarak kabul edilecektir. Bu Kişisel Verilerin Korunması Politikası bu tür tüm kuruluşlar için geçerlidir.

II – Taahhütlerimiz nedir?

Kişisel verilerini işlediğimiz kişinin ("ilgili kişi") kişisel verilerinin yanı sıra işlediğimiz diğer kişisel veriler için mümkün olan en yüksek düzeyde koruma sağlamayı taahhüt ederiz.

Gerçekleştirdiğimiz tüm kişisel verilerin işlenmesi için geçerli olan mevzuata uymayı taahhüt ederiz. Dolayısıyla, aşağıdaki ilkelere uymayı taahhüt ederiz:

  • kişisel verilerinizi yasalara uygun, dürüst ve şeffaf bir şekilde işleyeceğiz;
  • kişisel verilerinizi belirli, açık ve meşru amaçlarla toplayacak ve bu amaçlara uygun olmayan bir şekilde işlemeyeceğiz;
  • işlenen kişisel verilerin işlendikleri amaçlara uygun, bu amaçlarla ilgili ve sınırlı olmasını sağlayacağız;
  • işlenen kişisel verilerin doğru olmasını ve gerekli olduğunda güncellenmesini sağlamak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. İşlendikleri amaçlar açısından hatalı kişisel verilerin gecikmeden silinmesini veya düzeltilmesini sağlamak için tüm makul adımları atacağız;
  • kişisel verilerinizi, işlendikleri amaçlar için gerekli olan süre kadar muhafaza edeceğiz;
  • kişisel verileri, kişisel veriler için uygun güvenliği sağlayacak şekilde işleyeceğiz.

Bu taahhütler aşağıdakilere yansıtılmıştır:

  • gizliliğinize ve haklarınıza saygı duyuyoruz;
  • kişisel verilerin korunması ve güvenliği en önemli önceliğimizdir;
  • tasarım yoluyla gizliliği sağlamak için her yeni veri işleme operasyonunu veri koruma ilkelerini dikkate alarak gerçekleştiririz;
  • kişisel verilerinizi, size bildirilmeyen amaçlar için kullanmayacağız;
  • verilerinizin kalıcı bir şekilde saklanması gerektiğini düşünmüyoruz;
  • verilerinizi bu Veri Koruma Politikasında açıklananlar dışında paylaşmayacağız veya satmayacağız;
  • kişisel verilerinizin güvenliğini sağlamayı ve korumayı taahhüt ediyoruz. Bu amaçla sadece güvenilir ortaklarla çalışıyoruz;
  • bir ilgili kişi ve bir kişi olarak haklarınıza saygı duyuyoruz ve mümkün olduğunda talebinizi yerine getirmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz;
  • 95/46/EC sayılı Direktife uygun olarak elektronik iletişim bilgilerinizi almışsak, size yalnızca talep etmeniz halinde veya benzer ürün veya hizmetlerin sunulması için ticari mesajlar göndereceğiz. İstediğiniz zaman fikrinizi değiştirebilir ve çok basit bir işlemle bu ticari mesajlara itiraz edebilirsiniz.

III – Topladığımız kişisel veriler nelerdir?

Kişisel verilerin, e-posta adresi, adınız ve soyadınız, IP adresiniz vb. gibi kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ("ilgili kişi") ilişkin herhangi bir bilgi olduğunu lütfen unutmayınız.

Kişisel verilerinizi bu web sitesi ve diğer yollarla topluyoruz. Bazı durumlarda kişisel verilerinizi doğrudan sizden alırız. Diğer durumlarda, kişisel verileriniz bize bir üçüncü bir taraf tarafından iletilir.

Virbac, yalnızca işlendikleri amaç için kesinlikle gerekli olan kişisel verilerin toplanmasını ve işlenmesini sağlar. Kişisel verileriniz üzerinde gerçekleştirdiğimiz her işlem için işlediğimiz kişisel veri kategorileri hakkında mümkün olan en kısa sürede bilgilendirileceksiniz.

Topladığımız kişisel veriler aşağıdakiler gibi olabilir:

  • adınız ve soyadınız, adresiniz, telefon numaranız, medeni durumunuz, IP adresiniz vb. gibi verileri içeren kimlik ve iletişim verileri.
  • örneğin Virbac veya yan kuruluşlarından birinde bir işe başvurduğunuzda sunduğunuz özgeçmişiniz, diplomalarınız, iş deneyimleriniz ve becerileriniz gibi başvuru verileri;
  • güvenlik amacıyla, binalarımızın yakınına yerleştirilmiş güvenlik kameralarımızdan biri tarafından filme alındığında görüntünüz;
  • güvenlik nedenleriyle ve Virbac sitelerine erişimi yönetmek ve kontrol etmek ve trafik akışını iyileştirmek için araç plakanız;
  • özellikle de bilimsel araştırmalarla bağlantılı olarak işlem yaptığımızda, evcil hayvanınıza ait tıbbi geçmiş ve sahiplik bilgileri ve bu hayvanların yaşam tarzı hakkındaki bilgiler,
  • siz veya kuruluşunuz ile Virbac arasındaki sözleşme veya müşteri ilişkileri sırasında sağlanan veya siz veya kuruluşunuz tarafından gönüllü olarak verilen bilgiler dahil olmak üzere ticari bilgiler;
  • tedarikçilerimizin ve hizmet sağlayıcılarımızın yönetimi için unvanınız ve becerileriniz gibi mesleki veriler;
  • banka hesabınız ve kredi/banka kartı numaralarınız, güvenlik kodu numaraları ve diğer ilgili fatura bilgileri dahil olmak üzere ödemelerin işlenmesi ve dolandırıcılıkla mücadele için gerekli diğer verileri de içeren finans ve ödeme verileri.

Bize başkalarıyla ilgili herhangi bir kişisel veri gönderirseniz, bunu yapma ve bilgileri bu Kişisel Verileri Koruma Politikası uyarınca kullanmamıza izin verme yetkisine sahip olduğunuzu beyan etmiş olursunuz.

IV – Kişisel verileriniz hangi amaçlarla işlenir?

Virbac tarafından gerçekleştirilen veri işleme operasyonları açık, meşru ve belirli bir amaca hizmet eder.

Verileriniz size hizmet etmek için işlenir. Kişisel verilerinizi örneğin aşağıdaki amaçlar için kullanırız:

  • işimizi yürütmek için;
  • hayvanınızı dahil etmeye karar verdiğiniz bilimsel çalışmaları yönetmek için;
  • bir iş başvurusu yapmanız durumunda, iş başvurunuzu değerlendirmek için kişisel verilerinizi işleyebiliriz;
  • satın aldığınız ürün ve hizmetlerimizi sunmak ve talep ettiğiniz ticari işlemleri işlemek, tamamlamak ve yerine getirmek için;
  • müşteri hizmetleri sağlamak ve taleplerinize veya sorularınıza cevap vermek ve sizinle iletişim kurmak için;
  • oyun yarışmaları düzenlediğimizde, oyunlara katılımınızı yönetmek amacıyla kişisel verilerinizi işlememiz gerektiğinde;
  • pazarlama ve sadakat programlarımızı ve kampanyalarımızı size uyarlamak için;
  • ürünler, markalar, hayvan sağlığı konuları hakkında size haber bültenleri, makaleler, uyarılar, duyurular, davetiyeler ve başka bilgiler göndermek için;
  • tedarikçilerimizden veya hizmet sağlayıcılarımızdan biriyseniz veya bunlardan birinin çalışanıysanız, tedarikçilerimizin ve hizmet sağlayıcılarımızın yasa ve yönetmeliklere uygun şekilde yönetimi için kişisel verilerinizi işleyebiliriz;
  • örneğin, web sitemizin potansiyel kullanıcısı veya kullanıcısı olduğunuzda sizinle olan ilişkimizi yönetmek amacıyla verilerinizi işleyebiliriz veya Virbac web sitelerine veya parola korumalı platformlara veya hizmetlere giriş şifreleriniz, bizden pazarlama bilgileri alma tercihleriniz, iletişim tercihleriniz ve görüntülediğiniz veya aradığınız hizmetler, sayfa yanıt süreleri, indirme hataları, ziyaret süreleri ve sayfa etkileşim bilgileri (kaydırma, tıklamalar ve fareyle üzerine gelme gibi) dahil olmak üzere web sitelerimizi nasıl kullandığınıza ilişkin bilgileri içeren profil ve kullanım verilerini de işleyebiliriz. Çerezleri veya benzer teknolojileri nasıl kullandığımız hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen çerez politikamıza  bakınız.

Diğer kişiler hakkında bilgiler: Bize, örneğin çalışanlarınız, karşı taraflarınız, danışmanlarınız veya tedarikçileriniz gibi, kendiniz dışında herhangi bir kişi hakkında bilgi verirseniz, onların bilgilerinin nasıl kullanılacağını anladıklarından ve bunları bize ifşa etmenize ve bize ve dış kaynak hizmet sağlayıcılarımıza bunları kullanmamız için izin verdiğinizi onayladıklarından emin olmalısınız.

Verileriniz üzerinde gerçekleştirdiğimiz her işlem için, veri işlemenin amacı size durum bazında bildirilecektir.

V – Gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetlerinin yasalara uygun  olmasını nasıl sağlıyoruz?

Kişisel verilerinizi işlerken, her zaman işlemenin "yasal bir temele" dayandığından emin oluruz (yani işleme, bir sözleşmenin yerine getirilmesi için gerçekleştirilir veya rızanız alınır vb.). Yasal bir temele dayanmak, işlemenin Genel Veri Koruma Yönetmeliğinin katı gereklilikleri dahilinde kaldığı ve bu nedenle yasal olarak kabul edildiği anlamına gelir.

Kişisel verilerinizi her zaman aşağıdaki yasal dayanaklara göre işleriz.

  • Bizimle bir sözleşme yaptığınızda ve bu sözleşmenin uygulanması kişisel verilerinizi işlememizi gerektirdiğinde, yasal dayanağımız bu sözleşmenin uygulanmasıdır. Örneğin, ürünlerimizden birini satın alırsanız ve ürünün rezerve edilmesi, teslimatı ve/veya ödemesini yönetmek amacıyla kişisel verilerinizi işlememiz gerektiğinde bu durum geçerlidir.
  • Bir sözleşmeye yapılmadan önce, talebiniz üzerine adım atmak için bir veri işlemesi gerektiğinde, bu veri işleme için yasal dayanağımız söz konusu adımların atılmasıdır. Örneğin, bir iş başvurusunda bulunduğunuzda, başvurunuzla ilgili bir karar verebilmemiz için özgeçmişinizi incelememiz gerektiğinde bu durum geçerlidir.
  • Kişisel verilerinizin bir veya birden fazla özel amaç için işlenmesine izin verdiğinizde, veri işlememizin yasal dayanağı sizin onayınızdır. Bu durum kişisel verilerinizi bilimsel araştırmalar yapmak için işlediğimizde geçerli olabilir. Onayınızı, veri işlememiz için yasal bir dayanak olarak kullandığımızda, onayınızı istediğiniz zaman geri çekmekte özgürsünüz.
  • Veri işlemenin bizim veya üçüncü bir tarafın sağladığı meşru menfaatler için gerekli olması durumunda (özellikle çocuksanız, kişisel verilerinizin korunmasını gerektiren menfaatlerinizin, temel hak ve özgürlüklerinizin bu menfaatlerin önüne geçmesi durumu hariç olmak üzere), yasal dayanağımız bu meşru menfaatlerdir. Örneğin, koşullara bağlı olarak doğrudan pazarlamayla ilgili olarak sizin onayınızın alınması da gerekmesine rağmen, kişisel verilerinizin doğrudan pazarlama amacıyla işlenmesi meşru bir menfaat için yapılmış kabul edilebilir.
  • Kişisel verilerinizi ilgili mevzuat veya yönetmelikte listelenen diğer yasal dayanaklara göre de işleyebiliriz. Bu konu hakkında daha fazla bilgi için, lütfen tüm olası yasal dayanakları listeleyen Genel Veri Koruma Yönetmeliğinin 6.1 maddesine bakınız.

Verileriniz üzerinde gerçekleştirdiğimiz her işlem için, yasal dayanak size durum bazında bildirilecektir.

VI – Verilerinizi ne kadar süreyle saklıyoruz?

Virbac, kişisel verilerinizi yalnızca işlendikleri amaçlar için gerekli olan süre boyunca ve ilgili mevzuata uygun olarak saklayacaktır. Bu nedenle, kişisel verilerin saklanma süresi her işlemenin amacına bağlıdır.

Verilerinizin saklanma süresini belirlemek için aynı zamanda aşağıdaki kriterleri de kullanırız:

  • eğer çerezler kullanılıyorsa, çerezlerin kullanım süresini ulusal yetkili denetim makamı tarafından belirlenen sınırlara göre belirleriz (örneğin, Fransa'da, 13 ay);
  • yasal veya ruhsatlandırma yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve haklarımızı kullanmamızı sağlamak için belirli kişisel verileri sakladığımızda, verilerinizi varsa yasal referans metinde belirtilen süre boyunca saklarız (örneğin: yasal zaman aşımı süresi veya yasal veri saklama süresi).

Verilerin saklanma süresini vaka bazında size açıklayacağız.

VII – Kişisel verilerinize kimler erişebilir?

Kişisel verilerinize, Virbac ve bazı durumlarda bağlı kuruluşlar için çalışan yetkili kişiler erişebilir. Bu kişilerin sayısının olabildiğince az olmasını sağlamak ve verilerinizin gizliliğini ve güvenliğini sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.

İşimizi destekleyen güvenilir hizmet sağlayıcılarımız gibi diğer üçüncü taraf alıcılar da işlemeye bağlı olarak verileri alabilirler. Bizim adımıza bir dizi işlemi gerçekleştirmek için güvenilir hizmet sağlayıcıları kullanırız.

Bu kapsamda, güvenilir hizmet sağlayıcılarımıza yalnızca hizmeti gerçekleştirmek için ihtiyaç duydukları bilgileri veririz ve kişisel verilerinizi başka herhangi bir amaçla kullanmamalarını isteriz. Birlikte çalıştığımız tüm bu güvenilir hizmet sağlayıcıların, verilerinizin gizliliğini ve güvenliğini korumasını sağlamak için her zaman elimizden gelenin en iyisini yaparız. Ayrıca, güvenilir bir hizmet sağlayıcıyla ilişkimiz sona erdiğinde, bu hizmet sağlayıcısının verilerinizi geciktirmeksizin silmesini sağlarız.

Güvenilir hizmet sağlayıcılarımızı, veri işlemenin güvenliği dahil olmak üzere geçerli mevzuatın gerekliliklerini karşılayacak teknik ve kurumsal önlemleri uygulamak için, özellikle uzman bilgisi, güvenilirlik ve kaynaklar açısından, yeterli garantiler sağladıklarından emin olacak şekilde büyük bir titizlikle seçeriz. Bu kapsamda, güvenilir hizmet sağlayıcılarımızın kişisel verileri yalnızca belgelenmiş talimatlarımıza göre işlemesini sağlarız. Ayrıca, hizmet sağlayıcılarımızın çalışanlarının gizlilik taahhüdünde bulunduklarından veya uygun bir yasal gizlilik yükümlülüğü altında olduklarından emin oluruz.

Güvenilir hizmet sağlayıcılarımızdan, örneğin aşağıdaki amaçlar gibi kişisel verilerinizin işlenmesine ihtiyaç duyan hizmetleri sunmalarını isteyebiliriz:

  • web sitemiz için yer sağlama hizmeti;
  • verilerimizin saklanması;
  • cihazlarımızın/yazılımlarımızın bakım tutumu;
  • çalışanlarımızın kullanımına sunulan uygulamaların ve ortak çalışma araçların kullanımı

Kişisel verileriniz üzerinde gerçekleştirdiğimiz her işleme için, sizi güvenilir hizmet sağlayıcılarımızın kimliği veya rolü hakkında bilgilendireceğiz.

Ayrıca yasal bir zorunluluğu yerine getirmek için veya kullanım/satış şartlarımızı veya kabul ettiğiniz diğer koşulları yürürlüğe koymak veya uygulamak veya Virbac'ın, müşterilerinin veya çalışanlarının haklarını, güvenliğini veya mülkiyetini korumak için de kişisel verilerinizi ifşa etmemiz veya paylaşmamız gerekebilir;

Örneğin bilgilerinizi aşağıdaki şekilde başkalarıyla da paylaşabiliriz

  • Yasal gerekliliklere veya iyi uygulamaya uygun olarak yasa uygulayıcı makamlar ve ruhsatlandırma makamları veya diğer yetkili makamlar;
  • Özellikle müşterilerimizin, personelimizin ve kuruluşlarımızın sağlık ve güvenliğini korumak için acil durumlarda uygun taraflar;
  • bizimle bir iş ilişkisine giren şirketiniz veya kuruluşunuz;
  • Suçun önlenmesi (yolsuzluk ve benzeri olaylarla mücadele dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere), kara para aklamanın önlenmesi, yaptırım listelerinin taraması ve “Sapin 2 yasası” olarak da bilinen 9 Aralık 2016 tarihli 2016-1691 sayılı Fransız yasasının 17. maddesi uyarınca ihbarcıların uyarılarıyla ilgili olanlar da dahil olmak üzere diğer gerekli kontrollerle ilgili yasal yükümlülüklere uyabilmemiz için araştırma hizmeti veren hizmet sağlayıcılar:.
  • Web sitemiz, uygulamalarımız ve diğer sosyal medya araçlarımızda reklamları desteklemek ve görüntülemek için reklam ağları ve analiz hizmeti sağlayıcıları;
  • İşimizin herhangi bir kısmının devralınması veya devri bağlamında veya işin yeniden yapılandırılmasıyla bağlantılı olarak üçüncü taraflar;
  • Bize, katılmayı planladığınızı söylediğiniz etkinlikler için adınızın katılımcı listesinde görüneceği durumda diğer yetkililer.

VIII – Verilerinizi nerede tutuyoruz?

Avrupa Ekonomik Alanı'nda, verileriniz Virbac, bağlı kuruluşları ve güvenilir hizmet sağlayıcıları tarafından saklanır. Ancak, işlemeye bağlı olarak verileriniz aynı zamanda Avrupa Ekonomik Alanı dışındaki bir ülkede güvenilir hizmet sağlayıcılarımıza ve/veya bağlı kuruluşlara da aktarılabilir.

Verilerin Avrupa Ekonomik Alanı dışına aktarılması durumunda, verilerin güvenli bir şekilde ve yürürlükteki mevzuata uygun olarak aktarılmasını sağlarız. Verilerin aktarıldığı ülke AB'dekine benzer bir korumaya sahip olmadığında, “yeterli veya uygun koruma önlemleri” kullanırız.

Bu yeterli veya uygun güvenlik önlemleri, veri korumadaki eksiklikleri telafi etmenin bir yoludur. Bu tür uygun güvenlik önlemleri, bağlayıcı şirket kurallarının, Komisyon tarafından benimsenen standart veri koruma hükümlerinin, bir denetim makamı tarafından benimsenen standart veri koruma hükümlerinin veya bir denetim makamı tarafından onaylanmış sözleşme hükümlerinin kullanılmasını içerebilir.

Her durumda, veri koruma gerekliliklerine ve ilgili kişi olarak Birlik içinde veri işlemeye ilişkin haklarınıza uyulmasını sağlamak için, kişisel verilerinizi alan kuruluşla Avrupa Birliği içinde veya üçüncü bir ülkede yürürlükteki idari veya adli yollara başvurmanız ve tazminat talep etmeniz de dahil olmak üzere ilgili kişinin yasal haklarının ve yürürlükteki yasal çözüm yollarının kabul edildiğini içeren bir sözleşme yapılır. Bunlar özellikle kişisel verilerin işlenmesiyle ilgili genel ilkelere, tasarım ve varsayılan olarak korunması ilkelerine uyum ile ilgilidir.

Kişisel verilerinizi Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) bulunan tüzel kişilere aktarırken, Avrupa Komisyonu'nca, bir Avrupa kuruluşu tarafından ABD'de kurulmuş şirketlere aktarılan kişisel veriler için yeterli düzeyde koruma sağladığı kabul edilen ABD'de kurulmuş şirketler için bir kendi kendine belgelendirme mekanizması olan "gizlilik kalkanı" da kullanabiliriz. Bu nedenle bu mekanizmanın bu tür veri aktarımları için yasal garantiler sunduğu kabul edilmektedir.

Uygulanabildiği durumlarda ve durum bazında, kişisel verilerinizi üçüncü bir ülkeye aktarma niyetimiz, Komisyon'un yeterlilik kararının olup olmadığı ve uygun olduğu durumlarda yeterli veya uygun koruma önlemlerine ilişkin referans ve bunların bir kopyasını elde etme yolları veya kullanıma sunulduğu yer hakkında sizi bilgilendireceğiz.

IX – İlgili kişi olarak haklarınız nelerdir ve bunları nasıl kullanabilirsiniz?

Veri koruma yasalarının veya mevzuatının öngördüğü durumlarda, örneğin kişisel verileriniz, AB'de bulunan iştiraklerimiz veya benzer kuralların geçerli olduğu, başka mahkemelerin yetkili olduğu bölgelerde bulunan iştiraklerimiz tarafından işlendiğinde bilgilerinizle ilgili belirli haklara sahip olursunuz.

Bu hakların geçerliliği ve bunları nasıl kullanabileceğiniz aşağıda daha ayrıntılı olarak belirtilmiştir. Bu haklardan bazıları yalnızca belirli durumlarda geçerli olacaktır.

Verilerin işlenmesine bağlı olarak aşağıdaki haklara sahip olursunuz:

  • sizinle ilgili kişisel verilerin işlenip işlenmediğine dair bizden teyit alma hakkı (erişim hakkı).  Kişisel verilerinizin işlenmesi durumunda, kişisel verilere erişebilir ve işlemenin amacı, ilgili kişisel verilerin kategorileri vb. gibi bilgilere erişebilirsiniz;
  • bizden sizinle ilgili yanlış kişisel verilerin düzeltilmesini isteme hakkı (düzeltme hakkı);
  • başvuru gerekçelerinden birinin geçerli olması koşuluyla, kişisel verilerinizin silinmesini isteme hakkı (sildirme hakkı);
  • bu hak için yapılan başvuru gerekçelerinden birinin geçerli olduğu durumda,  işlemenin kısıtlanmasını isteme hakkı (işlemenin kısıtlanması hakkı);
  • kişisel verilerinizi yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan ve bilgisayarda okunabilir bir formatta alma hakkı ve bu verileri bizim engellememiz olmaksızın başka bir veri sorumlusuna iletme hakkı (veri taşıma hakkı);
  • örneğin kişisel verilerinizi doğrudan pazarlama amacıyla kullanmamızı yasaklayabileceğiniz anlamına gelen itiraz hakkı;
  • ölümünüzden sonra kişisel verilerinizin işlenmesine yönelik kuralları tanımlama hakkı.

Doğrudan pazarlama hakkında: yukarıda belirtildiği gibi, herhangi bir zamanda verilerin doğrudan pazarlama için kullanılmasına itiraz edebilir ve bu hakkı bizden alabilirsiniz. Onayınıza (tercihinize) veya meşru menfaatlerinize veya sözleşme hükümlerine dayalı olarak, web sitemizde veya diğer yollarla doğrudan pazarlama amacıyla bize verdiğiniz bilgileri, sizi iş gelişmeleri, pazar yönelimleri ve ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz olaylar dahil olmak üzere hizmetlerimiz hakkında bilgilendirmek için e-postalar, haber bültenleri ve diğer mesajları göndermek için kullanabiliriz. Doğrudan pazarlama için verdiğiniz onaydan vazgeçme hakkınızı kullanmak için, çevrimiçi hesap ayarları sayfanızdaki pazarlama tercihlerinizi değiştirebilir, size gönderdiğimiz herhangi bir pazarlama e-postasının sonunda bulunan "aboneliği iptal et" bağlantısını tıklayabilir veya info@virbac.com.tr  ile irtibata geçebilirsiniz.

Bu haklardan herhangi birini kullanmak veya tartışmak isterseniz, lütfen bu Kişisel Veri Koruma Politikasında listelenen ilgili Tüzel Kişi iletişim adresi ile iletişime geçiniz.

Talebinizi tatmin edici bir şekilde işleme koyabilmemiz için kimliğinizi herhangi bir şekilde doğrulamamız gerekecektir. Şüphe duymamız halinde, ek bilgiler, özellikle tarafınızdan imzalanmış kimlik kartınızın bir fotokopisini iletmenizi talep edebiliriz.

Taleplerinize tatmin edici bir şekilde yanıt vermek için elimizden geleni yapacağız. Her halükarda, size bir ay içinde cevap vereceğiz, ancak yanıt süremiz taleplerinizin zorluk düzeyine ve sayısına bağlı olarak iki ay daha uzayabilir.

Herhangi bir nedenle yanıtımızın tatmin edici olmadığını düşünürseniz, özellikle sürekli olarak ikamet ettiğiniz, bizim bulunduğumuz veya Veri Koruma yasasının ihlal edildiği iddiasının meydana geldiği Avrupa Birliği üye devletinde bir veri koruma denetleme makamına şikayette bulunabileceğinizi bildiririz. Fransa'da CNIL'e (Ulusal Bilişim ve Özgürlükler Komisyonu) şikayette bulunabilirsiniz.

X – Size hangi bilgileri vereceğiz?

Virbac kişisel verilerinizle ilgili her işlemede, size aşağıdakileri sağlayarak bu tür işlemeler hakkında sizi bilgilendirecektir:

  • veri sorumlusunun (yani kişisel verilerinizin işlenmesinin amaçlarını ve araçlarını belirleyen tüzel kişi) ve uygun olduğu durumlarda veri sorumlusunun temsilcisinin kimliği ve iletişim bilgileri;
  • veri koruma görevlimizin iletişim bilgileri;
  • kişisel verilerin hedeflenen işleme amaçları ve işlemenin yasal dayanağı;
  • uygun olduğu durumlarda, Virbac veya üçüncü bir tarafça gözetilen meşru menfaatler;
  • varsa, kişisel verilerin alıcıları ve alıcı kategorileri;
  • uygun olduğu durumlarda, Virbac'ın kişisel verileri üçüncü bir ülkeye veya uluslararası bir kuruluşa aktarma planı ve Komisyon tarafından bir yeterlilik kararının olup olmadığı veya uygun olduğu durumlarda yeterli veya uygun koruma önlemlerine ilişkin referans ve bunların bir kopyasını elde etme yolları veya kullanıma sunulduğu yer.
  • kişisel verilerin saklanacağı süre veya bu mümkün değilse, bu süreyi belirlemek için kullanılan kriterler;
  • Virbac'tan kişisel verilere erişim ve bunların düzeltilmesi veya silinmesi veya sizinle ilgili işlemenin kısıtlanması veya işlemeye itiraz etme hakkının yanı sıra veri taşıma hakkının mevcut olduğu;
  • uygun olduğu durumlarda, geri çekmeden önce rızaya dayalı işlemenin hukuka uygunluğunu etkilemeksizin herhangi bir zamanda rızayı geri çekme hakkının mevcut olduğu;
  • bir denetim makamına şikayette bulunma hakkı;
  • kişisel verilerin verilmesinin yasal veya sözleşmeye dayalı bir gereklilik mi yoksa bir sözleşme yapmak için gerekli bir koşul mu olduğu ve kişisel verileri sağlamakla yükümlü olup olmadığınız ve bu tür verileri vermemenin olası sonuçları;
  • profil oluşturma dahil olmak üzere otomatik karar verme sisteminin mevcut olduğu ve en azından bu durumlarda kullanılan mantık hakkında anlamlı bilgiler ve bu tür işlemenin sizin için önemi ve öngörülen sonuçları;
  • veriler doğrudan sizden alınmadıysa, ilgili kişisel verilerin kategorisi, kişisel verilerin kaynağı ve uygun olduğundan  bunların kamuya açık kaynaklardan gelip gelmediği.

Bu bilgiler, mümkün olan en kısa sürede ve verilerinizin doğrudan toplanması durumunda toplama anında size sunulacaktır.

XI – Güvenlik nasıl sağlanır?

Virbac, kişisel verilerinizin korunmasına büyük önem verir ve bu amaçla tüm makul önlemleri alır. Verilerinizi bizim adımıza yöneten ortaklarımızdan da aynısını yapmasını isteriz.

Kişisel verilerinizi korumak için sürekli olarak elimizden gelenin en iyisini yaparız. Verilerinizi aldıktan sonra, yetkisiz kişilerin erişimini önlemek için (hem teknik hem de kurumsal olarak) katı prosedürler ve güvenlik önlemleri uygularız. İnternet üzerinden veri aktarımı tam güvenli olmadığından, sitemize aktarılan verilerinizin güvenliğini garanti edemeyiz. Bu nedenle, herhangi bir aktarıma ilişkin risk size aittir.

XII – Çerezler

Tarayıcınızı tanımlayan çerezler kullanırız. Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, bu çerezler, web sitesini kullanımınızı kaydederek, web sitemizi nasıl kullandığınıza ilişkin bilgileri toplar ve saklarlar, ayrıca tarama yaparken ve analiz için size daha iyi bir hizmet ve deneyim sunarlar.

Bu teknolojiler aracılığıyla topladığımız kişisel veriler, oturumunuzu yönetmek için de kullanılır.

Bu Kişisel Verilerin Korunması Politikasının V. Bölümünde belirtildiği gibi, çerezlerin ömrünü ulusal yetkili denetim makamı tarafından belirlenen sınırlara göre belirleriz (örneğin, Fransa'da, 13 ay).

Çerezler ve bunları nasıl kullandığımız hakkında daha fazla bilgi için lütfen çerez politikamızı okuyunuz.

XIII – Üçüncü taraf web sitelerine yapılan bağlantılar

Web sitemiz, haber bültenlerimiz, e-posta güncellemelerimiz ve diğer iletişimlerimiz zaman zaman üçüncü şahısların web sitelerine ve onların web sitelerinden bağlantılar içerebilir. Bu web siteleri aracılığıyla sağladığınız kişisel veriler, bu Kişisel Verilerin Korunması Politikasına tabi değildir ve kişisel verilerinizin bu tür web siteleri tarafından işlenmesi bizim sorumluluğumuzda değildir.

Diğer web sitelerine giden bir bağlantıyı izlerseniz, lütfen bu web sitelerinin, bu siteleri ziyaret ettiğinizde bilgilerinizin nasıl toplandığını ve işlendiğini belirten kendi gizlilik bildirimlerine sahip olduğunu unutmayın.

XIV – Çocuklar

16 yaş altındaki çocuklardan veya diğer kişilerden bilerek bilgi toplamayız. 16 yaş altındaysanız, özel eğitiminiz veya özel yazılı ebeveyn izni ile güvenlik erişimi olmadan bize herhangi bir kişisel veri gönderemezsiniz.

XV – Bu Kişisel Verilerin Korunması Politikasındaki Değişiklikler

Bu Kişisel Verilerin Korunması Politikası zaman zaman değiştirilebilir.

Bu Kişisel Verilerin Korunması Politikası ile ilgili önemli herhangi bir şeyi değiştirirsek (topladığımız bilgiler, bunları nasıl ve neden kullandığımız) bu değişiklikleri bildirimin üst kısmında vurgulayacak ve değişikliği takiben makul bir süre için buna kolayca görülebilecek şekilde bir bağlantı sağlayacağız.

Son güncelleme: 27.01.2019